Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Evlerde, işlemyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve emeksiz şekilde yangın alanlarını ayrılma etmesi bağırsakin kullanılmakta olan önemli kuruluşlar arasındadır.Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bapların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
l Kötü ızdırapntısını önler. Tütün sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin kötü altında kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi sağlar.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden elan bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Binalarda sınırlı standartlarda mevki alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları derunermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Arkalama grupları aylardır Refah'a müteveccih bir saldırının Gazze'deki insani felaketi elan da aynasızleştireceği uyartısında bulunuyor.
Yangın bapsı acil çıkış ciğerin kullanılacaksa o devir lazım koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.
Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) ana amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide konstrüksiyonlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki yaman, yangın, gaz yağı vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu zararlı koşulların sair katlara intikalini dikilmek veya mümkün evetğu kadar geciktirmektir.
Belirli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lakırtı konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları bırakma eylemek emekli ve güvensiz olacağı Yangın Çıkış Kapısı derunin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.
Yangına karşı güvende durmak amacıyla kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, kritik anda insanların güç emniyetliğini hazırlamak için kapı kasası ve kullanılan sair aksesuarlarıyla güven örgütleme etmekteyiz.
Emniyet: Acil çıkışa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına mevla olmamalıdır. Acil durumlarda kapıların her an berrak olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.
Opsiyonel olarak yaman sızdırmazlık sağlayan kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.
Nitekim yangınlardan korunmak ciğerin ana olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.